Koncert Divlje Jagode


Mjesto: Makarska, Ljetna pozornica

Datum: 23.07.2009.

divlje_jagode1Grupa „Divlje jagode“ osnovana je u Zagrebu krajem 1977. godine. Utemeljitelj i tvorac legendarne grupe je Zele Lipovac.
Prva postava grupe „Divlje jagode“ su : Adonis, Tony, Muc, Nihad i Zele , njihov prvi objavljeni album potkraj 1978. s pjesmama “Jedina moja” i “Krivo je more”, nije naišao na razumijevanje tadašnjeg “Jugotona”.

Nakon selidbe u Sarajevo gdje se doselio zbog nezadovoljstva promidžbe albuma, Zele potpisuje za tadašnji „Diskoton“ i s novom postavom „Divljih Jagoda“ snima album „Stakleni hotel“ na kojem se nalaze hitovi „Autostop“ i „ Kako si topla mila“.
Prava prekretnica u njihovoj karijeri dolazi s trecim kultnim albumom “Motori“ , a pjesma „Motori“ ostala je do danas kultna pjesma mnogih naraštaja gitarista.

Nakon albuma „Motori“ slijede dva nova albuma “Vatra” i “Carobnjaci”. U to doba grupa „Divlje jagode“  pune sve koncertne prostore briljantnom svirkom i produkcijom.

Godine 1986. stigla je ponuda londonske diskografske kompanije „Logo Records“ čime se obistinila dugogodišnja želja Zele Lipovca i grupe „Divlje jagode“. Bili su jedina grupa koja je postigla tako veliki uspjeh potpisavši  diskografski ugovor sa svjetski poznatom produkcijskom kućom. Tako je band „Divlje jagode“ postala je britanski band “Wild Strawberries”. Svaodnevno su nastupali po  Engleskim, Londonskim, pubovima, klubovima i održavali koncerte. Pocela je i prva velika engleska turneja, a završni koncert održan je u kultnom londonskom klubu “Marquee”.divlje_jagode3

divlje_jagode2Godine 1986. “Wild Strawberries” objavili su engleski album. Vjecni perfekcionist Zele Lipovaca skoncao je britansku avanturu,te je iza njega ostao jedan engleski album koji se prodavao u Velikoj Britaniji, Finskoj, Italiji, Njemackoj i u Nizozemskoj.

Producent Peter Hinton, producent grupe “Saxon” prihvatio se produkcije novog albuma “Konji” na kojem je Zele još jednom potvrdio da je gitarist svjetske razine.

Mladen Vojicic – Tifa inače dugogodišnji Zelin prijatelj, postaje pjevačem grupe „Divlje jagode“ .

Nakon albuma “Konji” Zele Lipovaca sve svoje projekte sam producira. Tijekom devedesetih boravi je objavio  dva albuma “Labude, kad rata ne bude” i “100 vijekova”. Godine 1997. Zele je bio kompletan autor albuma “Dan bez tebe”, koji je bio najprodavaniji samostalni album pjevaca Mladena Vojicica – Tife, prodan u 100 000 primjeraka. Tijekom 2002. godine reaktivirao je nove “Divlje jagode“,  Pero Galic pjevac, bubnjar Thomas Balaž i basist Dejan Oreškovic, novim albumom “Od neba do neba” s baladom „Marija“  potvrdili su svojim fanovima i zaljubljenicima u pravi rock da su jos uvijek sposobni dignuti nas sve na noge.


Camera by Brane
, , , , , , , ,

 1. #1 by rocky on 15. srpnja 2009. - 13:15

  Super, odličan rock bend, u Makarskoj ćemo uživat na ljetnoj pozornici na Divljim Jagodama !!! Rock ooonnn

 2. #2 by chrash on 21. srpnja 2009. - 18:40

  u koliko sati bi trebao početi koncert???

 3. #3 by Toni on 21. srpnja 2009. - 19:09

  chrash :

  u koliko sati bi trebao početi koncert???

  Počinje u 21:30

(will not be published)