Na Biokovu snježne lavine


biokovo snijeg

biokovo snijeg

Biokovo snijeg

Biokovo snijeg

Novih 15 cm snijega koji je napadao prošle noći izazvalo je snježne lavine na predjelu Troglav i na još nekim biokovskim strminama. Tehničar na  odašiljaču HRT-a na vrhu Sv.Jure upozorio je da planinari trebaju biti vrlo oprezni zbog mogućih snježnih lavina u zimskom periodu. Na najvišem biokovskom vrhu Svetom Juri visina snijega je oko 1,5 metara, što i nije česta ‘zimska slika’ oko odašiljača HRT-a zbog vjetra što puše na vrhu Biokova, a temperatura je jutros bila minus 6 Celzijevih stupnjeva. U nanosima snijeg je visok oko 4,5 metara, a na ostalim planinskim predjelima viši od 2 metra, kazao je Samac.

Biokovska cesta nije prohodna. Čišćenje te dvadesetak kilometara duge planinske prometnice od prijevoja Staza do vrha Biokova počet će u ponedjeljak kako bi bila obavljena smjena ‘posade’ na odašiljaču HRT-a.
Iz Gradskog centra Osejava u Makarskoj upozoravaju izletnike da automobilom ne kreću dalje od prijevoja Staza kako ne bi ostali u snijegu i na zaleđenoj cesti na kojoj, bez obzira na zimsku opremu, nema mogućnosti kretanja ni mimoilaženja automobila.

Izvor: T-portal

, , ,

  1. No comments yet.
(will not be published)


Comments are closed.