Božićni grad Makarska 2013


Božićni grad Makarska 2013

Božićni grad Makarska

Božićni grad Makarska 2013

U nedjelju 01.12.2013. svečano je otvoren Božićni grad u Makarskoj na glavnom trgu Andrije Kačića Miošića. Miro Družianić – zamjenik gradonačelnika otvorio je Božićni grad u ime Grada Makarske  i pozdravio Makarane i Makarke u ime gradonačelnika Tonča Bilića. Otvaranje su uveličali pjevačica Antonija Šola i mladi glazbenik Ante Selak – svjetski prvak u harmonici, a zapaljena je i prva adventska svijeća.  Njihov nastup je samo uvod u niz zabavnih događanja koji će potrajati 30 dana, cijeli Prosinac. Predstavljen je bogat program Božićnog grada, a i najavljeno da će cijeli uži centar grada, Ulica Kalalarga, Kačićev trg, Trg Lištun postati velika pozornica gdje će biti održano oko četrdeset kulturno-zabavnih događanja.

Ove godine je postavljeno čak dvadeset drvenih kućica, a Božićni grad je prepoznat i van Makarske te je dobio potporu Hrvatske turističke zajednice. U program su se uključile i susjedne općine koje će prezentirati svoje delicije i običaje, zatim tu su udruga Mike, makarski ragbijaši, Marendin…

Prostor je prvenstveno zamišljen kao prostor za okupljanje djece, a većina događanja će biti u poslijepodnevnim satima, a animatori će se pobrinuti da bude zabavno u svako doba dana uz dječje radionice, bogatu sajamsku i gastro ponudu.  Neumorni djed Božićnjak i ove godine ispunjavat će želje najmlađima i doprinijeti božićnom ugođaju.

Tijekom Prosinca najavljen je nastup Luke Nižetića, Jacquesa Houdeka i naravno za doček Nove godine grupa Crvena jabuka za koje se očekuje da će u Makarsku privući veliki broj gostiju.

Osim Božićnog grada ove godine neizostavna je i manifestacija Advent u kali čiji je cilj najpoznatijoj makarskoj staroj ulici vratiti važnost koju je nekad imala. Najzaslužnije je udruga Kulturni turizam koja je prošlo ljeto organizirala Večeri u Kali largi. Manifestacija će potrajati sve do 24.Prosinca.

advent u kali

Kalalarga u Božićnom ruhu


, , ,

  1. #1 by https://creditourgentes.es on 3. listopada 2019. - 03:56

    Recomendamos el uso responsable de Wonga.

(will not be published)