Foton: slika govori tisuću riječi


Marko Vodanović, tema životinje

Pobjednička slika Fotomaratona, Marko Vodanović, tema životinje

Program Foton osmišljen je kao poticaj razvoju vizualne komunikacije kroz Dane fotografije u Makarskoj koji se održavao od 28. studenog do 2. prosinca 2012.

Nekoliko dana prije samog otvaranja Fotona započela je foto radionica na kojoj su sudionici mogli naučiti sve o povijesti fotografije, najistaknutijim fotografima današnjeg i prošlih vremena te o funkcijama fotoaparata te načinu njegove upotrebe u svrhu dobivanja što kvalitetnije fotografije.

Sam program Fotona odvijao se u obliku izložbi te predavanja poznatih fotografa iz Hrvatske i inozemstva. Izložbe su bile postavljene u glazbenoj školi, pivnici Pivac, udruzi Rockatansky, caffe baru Jety, galeriji Rica te u izlozima u centru grada koje su krasile fotografije sudionika foto radionice.

Foton je završen fotomaratonom gdje su sudionici trebali u subotu od 9:00 do 20:00 sati fotografirati 24 fotografije na 24 unaprijed zadane teme. Fotografije, njih 24 koje su izabrane od strane stručnog žirija su izložene u nedjelju u hotelu Park nakon čega je uslijedila aukcija humanitarnog karaktera, novac od prodanih fotografija namjenjen je udruzi Sunce te Crvenom križu. Nedjeljnom aukcijom fotografija uspješno je završen prvi makarski „Foton“ .

Čestitke organizatorima  Ivi Divić, Brankici Pejković, Vici Rudan, Lini Rica, Fjodoru Tušup, nadamo se da Foton neće ovdje stati te da će sljedeće godine okupiti još veći broj zaljubljenika u fotografiju.

http://www.foton-makarska.com/

https://www.facebook.com/photon2012

, ,

  1. No comments yet.
(will not be published)