Mostar (BiH)


Grad Mostar udaljen je 90 km od Makarske (1.30h vožnje automobilom).mostar,stari most
Grad je smještena na obalama rijeke Neretve, te je kulturno i gospodarsko središte Hercegovine,a ujedno i največi grad u Hercegovini.
U njemu se nalazi Stari most, kao i stari dio grada koji se od 2005. ubrajaju u spomenike pod UNESCO-vom zaštitom. Svake godine preko ljeta odvijaju se tradicionalni skokovi sa starog mosta. Ove godine skokovi počinju 24.07 točno u ponoč tradicionalnom bakljadom i skokovima sa bakljama. Poslje toga ide party na plazi ispod Starog do rani jutarnjih sati. Subotnji program nastavlja se s finalom turnira u tavli, odbojci i fudbalu na pijesku,izbor najbolje tetovaze sa motivom Starog mosta,slaufijada i skokovi za juniore sa Duradzika.Subota navecer koncert, gost-iznenađenje. Nedelja u 16:00h 443.Tradicionalni skokovi sa Starog mosta i navecer u 20:00h dodjela nagrada.
Ako krenete u Mostar svakako posjetite Međugorje (udaljeno 65km od Makarske), poznato svetište, mjesto poznato po ukazanjima Blažene Djevice Marije. Svake godine 22.06, slavi se obljetnica Gospina ukazanja.
međugorje-crkva sv.Jakova
Izlete u Međugorje i Mostar možete lako sami organizirati, al isto tako možete ići u organizaciji jedne od Makarskih turističkih agencija, koje nude cjelodnevne izlete u pratnji stručnog vodića.

,

  1. #1 by dancer on 9. kolovoza 2009. - 18:53

    Na dan kad su skokovi sa starog Mosta je najbolje posjetit Mostar kao naravno i ostale dane u godini.
    Najbolji ćevapi, kajmak, ratluk!

(will not be published)