“Plava zastava” se zavijorila na Makarskoj plaži


Uz zvuke Gradske glazbe, 6.lipnja.2009. na Makarskaoj gradskoj plaži „Donja Luka“ zavijorila se plava zastava. Zastavu je uz nazočnost predstavnika Udruge „Lijepa naša“ te direktora TZ-a Davora Glavine , podigao dogradonačelink Ante Novak.

plava zastava

Makarska se može pohvaliti činjenicom da se plava zastava na našim plažama vijori uzastopnih pet godina. To je dokaz kvalitete našeg mora, uređenja plaže, osiguranja spasilačke službe, te drugih sadržaja bitnih za dobivanje plave zastave.

Plava zastava za plaže i marine je međunarodni ekološki program zaštite okoliša mora i priobalja, čiji je prvenstveni cilj održivo upravljanje i gospodarenje morem i obalnim pojasom. Plava zastava je danas u svijetu vrlo cijenjena turistička markica koja je sve brojnijim turistima glavni orijentir prilikom odabira destinacije.
Intelektualni vlasnik Plave zastave i međunarodni voditelj ovog programa je Zaklada za odgoj i obrazovanje za okoliš – Foundation for Environmental Education – FEE , utemeljena 1981.godine. Trenutno je u program uključeno oko 30 europskih i 10 vaneuropskih država kojima je turizam jedan od strateških ciljeva. Do sada je podignuto preko 3000 Plavih zastava, od toga preko 2500 na plažama i preko 600 u marinama. Nacionalni koordinator i voditelj projekta Plava zastava u Republici Hrvatskoj je Udruga «Lijepa naša».

, , , ,

  1. No comments yet.
(will not be published)


Comments are closed.